Müzik dinlemenin 7 Faydası



Genç veya yaşlı olun, müzik zevkiniz genellikle hep aynı kalır. Tabii ki, hepimizin müzikte kendi zevkleri var, ancak 'favori' müzik türlerimizin tadını çıkarmamızın nedenleri temelde aynı. İster stresli olun, ister zihninizi bir şeylerden çıkarmaya çalışın, ya da sadece kötü bir ruh halindesiniz ve biraz moda ihtiyacınız varsa, müzik sizin için çok şey yapabilir. En sevdiğiniz şarkıları dinlemek, kısa bir süreliğine bile olsa her şeyi daha iyi hale getirebilir. Müzik sadece beynimizin sağlığını iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda genel olarak daha üretken olmamıza da yardımcı olur. İşte sevdiğimiz müziği dinlemenin 7 faydası.



1-Motive edicidir
Yataktan kalkmak istemiyormuş gibi hissediyorsanız, en sevdiğiniz iyimser şarkılardan birini dinlemek sizi sabahları harekete geçirmek için yeterli olabilir. Örneğin, birçok kişi işe giderken tempolu şarkılar dinliyor. Aynı kavram temelde her şey için geçerlidir, motivasyona ihtiyacınız varsa müzik bunu sağlayabilir.

2- Ne dinlediğinize bağlı olarak stresiniz azalabilir
Gerçekten sevdiğiniz müzikleri dinlemek, kendinizi biraz daha sakin ve rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Bunun nedeni, bu süre zarfında beyninizde meydana gelen değişimin sizi kendi kafanızda daha olumlu bir yere götürmesidir. Bunun tam tersi de, kötü bir gün geçirmeniz ve nefret ettiğiniz müzikleri dinlemek zorunda kalmanızdır.




3-Bizi bir araya getirir
Müzik aracılığıyla gerçekten birbirimizle bağlantı kurabiliriz. Örneğin, biriyle ortak bir şey bulamayabilirsiniz, ancak yine de en sevdiğiniz şarkıları paylaşabilirsiniz veya aynı türler sizi yakınlaştırabilir. Bu, birbirinizle paylaşabileceğiniz bir şey ve aradaki buzları kırmak için bir araçtır.

4-Daha net düşünmenizi sağlar
Bazı şeyleri dinlediğimizde daha iyi konsantre olabiliyoruz. Kulağınızda iyi müzikler varken işinizi daha kolay yaptığınızı hiç fark ettiniz mi? Sıkılmış olmanızı önlemeye yardımcı olur ve tekrarlayan eylemlerinizde artık kendinizi kaybetmezsiniz.

5-Ağrıları azaltmaya yardımcı olur
Müzik, bazı seviyelerdeki ağrıları azaltmaya yardımcı olabilir. Kırık bir bacağın tamamen normal hissetmesini sağlamayacak veya sizi tamamen ağrısız gibi hissetmenize neden olmayacak, ancak zihninizi dağıtmaya yardımcı olacak ve böylece ağrıyı azaltacaktır. Zihinlerimiz oldukça akıllara durgunluk veren şeyler yapabilir ve bu da onlardan biri.



6-Müzik, duygularınızı düzgün bir şekilde ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilir
Negatif enerjinizi dışarı atmak istediğinizde müzik size yardımcı olabilir. Örneğin, ağlamaya ihtiyacınız varsa, üzücü bir şarkı bulun ve gözyaşlarının uçmasına izin verin. Her şey söyledikten ve yapıldıktan sonra, duygularınızı serbest bırakmanıza izin verdiğiniz için çok daha iyi hissedeceksiniz.

7-Doğru şarkı sizi moda sokabilir
Moraliniz bozuksa, düzeltmek için doğru şarkıyı seçmeniz gerekir. Örneğin, birileri sizden faydalanmış gibi hissediyor ve bu yüzden yolunuza devam etmekle ilgili bir şarkı çalıyorsanız, ihtiyacınız olan her şey bu olabilir. Kendinizi sonrasında tuhaf hissetmeye devam edebilirsiniz, ancak bu durum sizi olduğunuzdan daha güçlü hale getirecektir.

Bir ulusun yeni değişikliğinde ölçü musikide değişikliği alabilmesi kavrayabilmesidir. (Atatürk)

Daha üstünü olamaz. Müzik yoluyla Tanrı’ya yaklaşmak ve oradan insanlığa seslenmek. (Beethoven)

 Ulusal; ince duyguları, düşünceleri anlatan; yüksek deyişleri, söyleyişleri toplamak, onları bir an önce, modern müzik kurallarına göre işlemek gerekir. Ancak böyle Türk müziği yükselip, evrensel olabilir. (Atatürk)

YORUM

YORUMLAR HERGÜN DENETLENİR VE KONTROL EDİLİR.

Daha yeni Daha eski

REKLAM ALANI

TIKLA!

REKLAM ALANI

TIKLA!